Artikelen

Immuunsysteem, mijn onmisbare partner

woensdag 13 augustus 2014

Ik ben nooit alleen, altijd is mijn partner Immuunsysteem bij me. Ik kan niet zonder mijn partner, sterker nog: zonder partner ga ik dood.

Tijdens de zwangerschap, was mijn moeder mijn partner. Ze voedde en beschermde mij 9 maanden lang. Toen ik bij de geboorte (een klein beetje) op eigen benen kwam te staan, zorgde mijn moeder voor een tweede geboorte. Via de moedermelk kreeg ik een nieuwe partner voor het leven: Immuunsysteem.

Samen groeiden we op. Ik leerde door vallen en opstaan op eigen benen te staan. Immuunsysteem stoeide met bacteriën, virussen, allergenen, toxines en parasieten en werd steeds sterker. We werden samen zo groot en sterk dat we los van onze moeder, onze eigen weg konden gaan. Samen kunnen we ons unieke mens-zijn aan de wereld laten zien en onze unieke rol daarin beleven.

Mijn partner zorgt voor mij, 24 uur per dag, week in week uit, jaar in jaar uit. Maar zorg ik wel voor mijn partner?
Schandalig genoeg moet ik bekennen, dat ik regelmatig tekort schiet. Dat er zelfs een tijd is geweest dat ik zo met andere dingen bezig was, dat mijn partner zo verwaarloosd werd dat hij het niet meer trok. Met als gevolg: ziek, en niet zo’n klein beetje........
Dat is een signaal om er wat aan te doen: ik duik mijn bed in neem verplicht rust, eet zo gezond mogelijk, neem kruiden en voedingssupplementen. Ook probeer ik inzicht te krijgen in het waarom van deze ziekte of de boodschap die erin zit. Als ik dan weer opknap ben ik vol goede voornemens:
ik ga zorgen voor voldoende nachtrust, gezond eten, voldoende beweging, me regelmatig ontspannen.
Ook ben ik van plan om goed bij mezelf te blijven, mijn eigen koers te varen. Steeds de afweging te maken of het voor mij goed is om dit of dat te doen, zodat ik niet over mijn grenzen heenga.

Helaas is onze maatschappij op dit moment niet ingesteld op dit soort keuzes....

Dus de belasting vind dat ik toch voor 1 april mijn aangifte moet doen,
       de email wil gelezen worden,
              de telefoon roept om opgenomen te worden,
                    ik moet mijn werk goed doen, ik ben tenslotte perfectionist,
                          moet ook nog nascholen,
                                netwerken,
                                    facebook bijhouden,
                                         bloggen, verjaardagen........

En dan is er ook nog vervuiling van lucht, water en grond, bestrijdingsmiddelen, toxines, elektromagnetische straling....
Zucht! Er speelt zoveel op ieder moment en dat geeft stress.

Stress die mijn partner Immuunsysteem beetje bij beetje zwakker kan maken. En als mijn partner zwakker wordt, wordt ik dat ook.
Zoals ieder mens heb ik een droom die ik graag waar wil maken, maar zolang  mijn partner en ik niet samen sterk zijn krijg ik dat niet voor elkaar omdat me de kracht ontbreekt.

Tip: eet dagelijks veel groente en fruit, dat geeft je weerstand een boost.

Daarnaast zijn er natuurlijke middelen die kunnen helpen je weerstand vergroten. Ik noem er hier een aantal die ik regelmatig gebruik in mijn praktijk:
Echinacea, Astragalus, Grifola, Uncaria, Ganoderma, Coriolus.
Binnenkort wordt hier een nieuw middel aan toegevoegd:

Transfer Factors.

Een verbijsterend potig middel voor het immuunsysyteem. Het wordt in Rusland in al ziekenhuizen gebruikt en is in Amerika goedgekeurd waardoor het door artsen mag worden voorgeschreven.
Nieuwsgierig? Je leest het binnenkort op deze pagina.

Nieuwe reactie toevoegen

Wordt niet op de website weergegeven.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.