Misselijkheid - Minder eetlust - Darmproblemen - Droge mond

Wanneer je spijsverteringskanaal optimaal werkt, kunnen alle benodigde voedingsstoffen goed opgenomen worden. Dat is nodig om je lichaam optimaal te kunnen laten functioneren. 
Dat verteren begint al tijdens het kauwen van voedsel in de mond en stopt pas op het moment dat de afvalstoffen via urine en ontlasting je lichaam verlaten.

Door de behandeling van kanker kan je smaak veranderen. Dan kun je minder eetlust hebben. Of je laat eten waar je vroeger gek op was, nu liever staan. 

Daarnaast kan misselijkheid een rol spelen. Daardoor kan het voorkomen dat  je helemaal geen trek hebt in eten. Ook  drinken kan dan lastig zijn wanneer je je erg misselijk voelt.

Onder invloed van chemo kunnen je darmen ook van slag raken. Dat kan zowel diarree als  verstopping zijn. 

Diarree is niet alleen vanuit praktisch oogpunt vervelend. Het kan er ook voor zorgen dat je te weinig vocht in je lichaam houdt en dat waardevolle voedingsstoffen niet opgenomen zullen worden. 
Bij verstopping kan je hele buik zo vol voelen dat het je in de weg zit. Het kan ertoe leiden dat je zelfs geen trek meer in eten hebt.

Een droge mond is ook een veel gehoorde klacht bij kankerbehandeling. Regelmatig een slokje drinken verlicht wel, maar lost het probleem niet op. 

Het is belangrijk om je hele spijsverteringssysteem (van mond tot en met darmen) zo optimaal mogelijk te houden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sterk genoeg blijft om de behandeling aan te kunnen. Bovendien blijf je dan fitter en ben je weerbaar. 

Maak je dus sterk in de strijd en kies voor aanvullende zorg.