Artikelen

Waarom (bio)fotonen kunnen helpen bij genezing

maandag 21 juli 2014

Medisch wetenschappelijk onderzoek staat niet stil. Steeds weer worden er nieuwe ontdekkingen gedaan. Jarenlang heeft dat onderzoek zich gericht op het lichaam bijvoorbeeld cellen, hormonen, neurotransmitters. Een nieuw onderzoeksgebied is dat van de biofotonen; lichtdeeltjes die in iedere cel aanwezig zijn.

Licht is essentieel voor leven

Zichtbaar licht zoals dat wordt afgegeven door bijvoorbeeld vuurvliegjes, kenden we al langer. Maar er blijkt ook licht te zijn in ieder levend wezen. Licht dat zo zwak is dat we het niet kunnen zien met het blote oog. Dat licht blijkt van levensbelang te zijn voor ons.

Licht zorgt voor vorm

Zodra een eicel en een zaadcel met elkaar in aanraking komen ontstaat er licht. Onderzoek heeft uitgewezen dat een lichtveld zorgt voor een veld dat vorm maakt. Het lichtveld zorgt voor:

  • het krijgen van vorm (bv ontwikkeling van bevruchte eicel tot baby)
  • het behouden van vorm (regeneratie; versleten of kapotte cellen worden vervangen)

 

Wanneer het lichtveld niet meer naar behoren functioneert leidt dit tot het verliezen van natuurlijke vorm bijvoorbeeld bij een ziekte als kanker.

Hoe verzorg je dit lichtveld in je?

Zorg voor voldoende nachtrust; bij vermoeidheid blijkt je lichaam extra licht uit te gaan stralen en daardoor te verliezen.
Vermijd of beperk stress zoveel mogelijk. Denk daarbij niet alleen aan de stress van een te vol geplande agenda of hoge werkdruk. Ook verkeerde voeding of gevoeligheid voor elektromagnetische straling zorgt voor stress in het lichaam.
Let op je voeding: eet veel verse groenten en fruit. Zorg ook voor variatie. Eet de hoeveelheid calorieën die je die dag ook zult verbruiken. Daarmee bewijs je je lichaam een dienst.
Gebruik je agenda om je dag bewust vorm te geven, niet alleen om je werk te organiseren. Plan ook rustmomenten in!
Maak een lijstje van dingen die je ontspanning brengen bv een bad nemen, een wandeling maken, een massage. Maak regelmatig gebruik van jouw lijst om je te ontspannen.
Zorg (liefst dagelijks) voor voldoende beweging: bv wandelen, fietsen, yoga, sport......
Vergeet niet regelmatig je "denkhoofd" tot rust te brengen. Wat helpt jou om je dagelijkse zorgen even aan de kant te zetten? Doe dat regelmatig, dat werpt zijn vruchten af.
Vergeet vooral niet om met volle teugen te genieten van wat je doet. (Genieten lukt alleen als je ontspannen bent)

Licht helpt genezen

Ook het toevoegen van licht aan het lichaam blijkt effect te hebben. Er zijn meer dan 3000 onderzoeken gedaan naar de werking van (soft)laserlicht. Daaruit blijkt dat extra licht kan helpen om weefsel te herstellen bv bij wonden.
Licht kan ook helpen pijn te verlichten.
Een ontsteking wordt minder en kan verdwijnen puur door behandeling met licht. Het lichaam wordt met licht gestimuleerd om zich te herstellen.

Denk daarom ook eens aan een fotonenbehandeling om je klachten letterlijk en figuurlijk te verLICHTen.

Nieuwe reactie toevoegen

Wordt niet op de website weergegeven.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.